Skip to main content

Humleridderne

Humleridderne blev dannet i 1987 i Tårnby på Amager og bestod af Dan Holm-fjord, Jimmi Sommer og Daniel Herfort-Bruun. Gruppen fik især succes i midt-halvfemserne i kølvandet på den bølge af dansk rapmusik som bl.a. MC Einar, Rockers By Choice og Østkyst Hustlers havde stået i spidsen for, og deres første album var da også delvist produceret af Chief 1 fra RBC. Humleridderne kom vidt omkring og bidrog bl.a. i 1996 med “Røvervisen” på Åh Abe-CD’en Hej Frede 1996.

Humleridderne blev hurtigt en af Danmarks mest succesrige rapgrupper og fik tilmed prisen som “Årets nye danske navn” ved Danish Music Awards i 1997 for deres første album Jeg Gi’r En Omgang Hvis Du Gi’r To !!, som bl.a. indeholdt kæmpe-hittet “Malerhjerne”.

Det solgte næsten 100.000 eksemplarer. Senere i 1997 udsendte gruppen deres andet album, En Genial Gaveidé som indeholdt den samfundskritiske “Brobygningshysteri” om Øresunds-broen, samt “Operation Blå Storm” – som var Humleriddernes modtræk til tidens Smølfe-udgivelser.

I 2003 udsendtes gruppens foreløbigt sidste album Supersky, Året efter gik Humleridderne stille og roligt på standby. Dan og Jimmi fortsatte deres maler-gerning, som var blevet sat på stand by i gruppens hektiske år og Daniel Herfort-Bruun gik i lære som revisor, og helligede sig familielivet. Humleridderne spillede “Malerhjerne” på Bøgescenen på Smuk-fest i 2009 som en del af Smukkoncerten Vol. II. Og siden er det blevet til få løse optrædener gennem tiden men….

… efter den store succes på VEGA den 02.11 2018, hvor de sammen med MC Einar fejrede årets julebryg og MC Einars 30 års jubilæum, har de originale medlemmer flittigt turneret landet rundt og er atter klar til en ny sommer-tour i 2024 samt Dk’s spillesteder i 2024/2025.

Ny musik på i 2024 – forventes udgivet marts/april 2024